Noiembrie 14

Stiri Financiare

Grecia a ieşit din recesiune după şase ani, după ce PIB-ul a urcat cu 0,7% în trimestrul al treilea

Totodată, Institutul Elen de Statistică a revizuit estimarea pentru PIB-ul din trimestrul al doilea, de la o scădere de 0,2% la un avans de 0,4%, în urma adoptării noii metodologii europene de calcul, relatează MarketWatch.

De asemenea, datele neajustate sezonier arată că economia elenă a avansat cu 1,7% în trimestrul al treilea din acest an prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creşterea economică se datorează rezultatelor înregistrate de turismul elen în acest an, îmbunătăţirii încrederii în economia Greciei şi stabilităţii cheltuielilor consumatorilor, potrivit economiştilor consultaţi de MarketWatch.

Tot vineri, Biroul de Statistică al Uniunii Europene, Eurostat, a prezentat datele ajustate sezonier privind evoluţia economiilor naţionale din UE. În ceea ce priveşte Grecia, PIB-ul a avansat cu 0,7% în trimestrul al treilea şi cu 0,3% în trimestrul al doilea faţă de trimestrul anterior.

Prin comparaţie cu trimestrul al treilea din 2013, economia elenă a crescut cu 1,4% în perioada iulie-septembrie.

Atât autorităţile din Grecia, cât şi instituţii internaţionale precum Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Internaţional Monetar estimează o creştere de 0,6% a economiei elene în acest an şi de 2,9% în 2015.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »